
3
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worcestrovou a… více o Čína z vepřového masa
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na… více o Sádlovníky z vepřového sádla
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje… více o Pikantní pečené kuře na rajčatech
Vypracujeme sýrové těsto, tvarujeme placičky, obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rychle smažíme… více o Smažený česnekový sýr
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky polodlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného… více o Kuřecí miniřízky
Ingredience (kromě műsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program SWEET, velikost… více o Chlebík s müsli pro děti
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet. Těstíčko: z… více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Vše smýcháme dohromady do hladka Pánev necháme rozpálit - potřeme s mašlovačkou olejem a nalijeme těsto krátce s obou… více o Výborné palačinky
Všechny základní ingredience na bounty tyčinky (kromě ingrediencí na polevu) smícháme dohromady a vzniklou hmotu dáme… více o Bounty tyčinky
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina… více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce… více o Božské palačinky
Nejprve si vymažeme a vysypeme formu sádlem a strouhankou a zapneme troubu (horkovzdušná na 160°C, bez horkovzduchu na… více o Bábovka dvou barev jako od maminky
1. Zelí nakrouháme, ve větší nádobě promícháme se solí a kmínem, ev. cibulí a jablkem. 2. Udusáme, a necháme… více o Karlovo zelí kysané ve sklenicích
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)