
2.2
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hodin, ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu… více o Čína z vepřového masa
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na… více o Sádlovníky z vepřového sádla
Bývaly doby, kdy si známí mezi sebou předávali rady, co s cuketami v kuchyni provést.… Celý článek
Milujete naši tradiční českou kuchyni? Vyzkoušejte recepty na klasiku, ovšem v trochu… Celý článek
Američanka Alana Jones-Mann začala péct dorty jako únik od stresující práce v marketingu. A… Celý článek
Melouny jsou ideálním letním ovocem nejen proto, že skvěle chutnají a obsahují spoustu vody.… Celý článek
Nachystáme si běžný hlubší plech - vymazat olejem a vysypat hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 stupňů. Nastrouháme si… více o Kakaové řezy s jablky
Umíchat z ingrediencí těsto a vyšlehat náplň. Na vymazaný a vysypanný plech nalít 1/2 těsta, na které se kladou lžičkou… více o Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi… více o Staročeské kostky
Mouku se solí prosejeme na vál, přidáme máslo, žloutky, smetanu a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden… více o Tvarohový koláč
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme… více o Pikantní gyros v housce
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme… více o Avokádový salát
1. Zelí nakrouháme, ve větší nádobě promícháme se solí a kmínem, ev. cibulí a jablkem. 2. Udusáme, a necháme… více o Karlovo zelí kysané ve sklenicích
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a… více o Boloňská omáčka II.
Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme kostkovým lisem.(jako na bramborový salát ) V rozpáleném oleji… více o Zapečené brambory po francouzsku
Nad parou vyšlaháme všetky ingrediencie a naplňame tortové oplátky striedavo kakaová poleva a ríbezlový džem. více o Tortové oplátky