3.5
Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke… více o Citronový krém
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1–2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm… více o Ďábelský pangasius
Do mísy si dáme mouku, máslo, 40 g cukru, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které odložíme na 1 hodinu do… více o Tvarohovo-citronový dort
Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na… více o Drsňácká mísa
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem… více o Kotlety plněné sýrem
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,… více o Králík – slintající soused
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky… více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků… více o Jahodovo-rebarborové řezy
1. Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky… více o Medovo-orechový koláč
Na konec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve obarvíme a znovu… více o Domácí marcipán od paní Jany
Na přípravu tohoto jídla potřebujete 2 pánve. V jedné pánvi osmažte asi na 4 lžících oleje květák rozebraný na malé… více o Květák s masem
Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vřelé vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes… více o „Skořicový elixír“
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky
Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky