2.6
Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz. Na… více o Cizrna z ostrovů
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Pečení v popelu je jedna z nejstarších metod přípravy jídla, která dodává pokrmům… Celý článek
Tenhle dort je už tak trochu legenda. Tmavé vláčné těsto po upečení připomíná černé pivo a… Celý článek
Každé dítě ví, že sladké třešně chutnají nejlépe utržené přímo ze stromu. Nicméně moučníky s… Celý článek
Grilování k teplým letním měsícům neodmyslitelně patří. Kdo by odolal masu lehce provoněnému… Celý článek
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme… více o Plundrové těsto
Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo… více o Tatarka trochu jinak
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na… více o Tuňáková bruschetta
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme… více o Džuveč v tlakovém hrnci
Ryzove nudle namocime do vrouci vody a nechame bobtnat. Ve woku osmazime cibuli, porek, censke zeli a mrkev - vse… více o Smažené rýžové nudle
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2… více o Sicilská velikonoční buchta
Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme je na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu… více o Labužnické rybí filé
Nakrájíme celer na jeden tlustý plátek, posolíme špetkou soli a dáme zatím stranou. Dále dáme rajčatový protlak na… více o Chalupářská bašta
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat… více o Skořicové cukroví s oříšky
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata… více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka
Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, osolíme a z obou stran opečeme na oleji. Vyjmeme ji a na výpeku opečeme na… více o Zapečená krkovička II.