
2.6
Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz. Na… více o Cizrna z ostrovů
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme… více o Bleskový dort
Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici,… více o Mexická kapsa
Na rozpáleném oleji do měkka osmažíme maso nakrájené na kousíčky. Opepříme, přidáme nastrouhanou nivu a roztavíme.… více o Pikantní kuřecí s nivou
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme. Postupně vetřeme šlehačku.… více o Krém z bílé čokolády
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme… více o Hovězí na mrkvi
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka.. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání… více o Broskvový džem (marmeláda)
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do… více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a… více o „Třešně v těstě" – vláčný koláč
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec… více o Kuřecí kousky na medu a kari