
3.14
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme… více o Cizrna na italský způsob
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Pamela Anderson není jen herečka a ikona devadesátých let. I když v poslední době přitáhla… Celý článek
Sezóna dýní je v plném proudu! Za pár korun je seženete nejen na trhu, ale i v každém… Celý článek
Květák je zelenina, která rozhodně umí překvapit. Už jste ho zkusili upéct v troubě? Je rychle… Celý článek
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s… více o Pravý medový dort
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme maso nahrubo pomleté a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř… více o Špenát s masem
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s… více o Nokerle s vajíčkem
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými… více o Špenátovo-bramborové karbanátky
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo a cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný… více o Babiččin sádlový koláč
Ovoce přebereme,omyjeme a nasypeme do hrnce kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1 a půl litru… více o Malinová šťáva
Bílky do tuha ušleháme s cukrem, po jednom přidáme žloutky, vyšleháme a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s… více o Růžové srdce
Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu… více o Čokobuchta
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme… více o Bratislavské plecko pro Aničku
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a… více o Rýže z peřiny
Z masa odkrojíme kůži a rozkrájíme na kostičky zhruba 1cm x 1cm. Vložíme do papiňáku, osolíme, okořeníme Vegetou a… více o Maso na chleba
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka