2.92
Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a… více o Buchta "více podob, více chutí"
Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu,… více o Zapečené nové brambory se smetanou a libečkem
Ve vodní lázni rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) + odhadem trochu mléka a máslo s olejem.… více o Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Chyba, kterou možná děláte i vy. Nevhodně kombinujeme užívané léky s potravinami, nápoji a… Celý článek
Krásně voní, krásně vypadají, ale jíst se moc nedají, protože jsou tvrdé jako kámen? Tak to… Celý článek
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtrvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme… více o Jablková sněhová mňamka
Všechno smícháme, nalijeme na plech s vyšším okrajem a upečeme. Vychladlé polijeme čokoládovou polevou. Jednoduché,… více o Kokosovník
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z… více o Tvarohové řezy trojbarevné
Bagetu(veku) nakrájíme na plátky,které potřeme máslem.Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jimi namazané plátky… více o Hermelínové chlebíčky
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.… více o Banánovo-broskvové tiramisu
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle.Během smažení si nachystáme vývar.… více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a rozmícháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme. Bílky… více o Dezert Tiramisu
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme… více o Pivní pochoutka
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje,… více o Kuřecí s kari a pórkem – minutka