
3.08
Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji… více o Čočkový salát
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky… více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před… více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Ingredience rychle zpracujeme na těsto a necháme hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka se… více o Miminka
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto… více o Šakerbura – sladké taštičky po ázerbájdžánsku
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se… více o Rychlá krupicová polévka
Ingredience (kromě műsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program SWEET, velikost… více o Chlebík s müsli pro děti
Žampiony očistíme a vyřízneme nohy. Nohy nasekat nadrono, slaninu taky nadrobno, nivu rozdrobit a přidat sekaný špenát.… více o Zapékané žampiony
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením. Kuřecí… více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej… více o Cibulová polévka
Omyté papriky podélně rozkrojíme, vyplníme bramborovým salátem, ozdobíme salámem, vajíčkem, paprikou a vějířky okurky.… více o Obložené papriky
1. Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v… více o Salát Caesar
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi,… více o Jednoduché palačinky
Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu (těsto… více o Nekynuté těsto na pizzu