
2
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ho ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme… více o Nejlepší horká čokoláda
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni… více o Horká čokoláda – snadná
V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Dochází vám inspirace na večeře a nechcete trávit konec prázdnin v kuchyni? Máme pro vás tipy… Celý článek
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté… více o Tvarohovo-bramborové placky
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, lehce osmahneme, vmícháme papriku, po zpěnění zalijeme… více o Rychlá fazolová polévka s párkem
Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme.… více o Čočková sekaná
Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a… více o Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou
Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a… více o Rajská polévka
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí, dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí Zalejeme kečupem a pivem, přidáme… více o Buřty s cibulí na pivě
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení),… více o Zámecká drůbeží játra
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí.… více o Švýcarky
Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne… více o Luxusni svickova
Postupne ukladame piskoty, smetanu s cukrem a ovoce ve vrstvach po vrch nadoby. Posledni vrstva smetany je s kakaem.… více o Piškotovo-smetanový dort
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně