4.12
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní… více o Krupicové flameri
Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.… více o Čokoládové brownies
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Staročeský houbový kuba je levné a chutné jídlo, které se podává většinou v poledne na Štědrý… Celý článek
Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Piškoty rozdrťte, ořechy nasekejte nadrobno, jablka oloupejte,zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pak pokapejte… více o Jablečné rolky s omáčkou
**Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící… více o Kokosky jako z cukrárny
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,… více o Sýrová roláda pro labužníky
Maso: kousky kuřecích prsou osolit a obalit v kari (nepřehnat!!!) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po… více o Fettuccine Alfredo con pollo
I. Bulku naplníme všemi ingrediencemi II. Zabalíme do balícího papíru (nepovinné, ale pak to má větší trvanlivost) … více o Burgřík na výlet
Připravíme si čtyři pstruhy, konzervu loupaných rajčat, cibuli, pórek, česnek, petrželku, pepř, sůl. olivový olej,… více o Pstruh na rajčatech
Cizrnu je potřeba nechat 12 hodin odmočit a pak se dá vařit doměkka. Zatímco vaří, nakrájíme na kostičky šunku a… více o Jednoduchý cizrnový salát
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme… více o Bezinkový sirup
Kroky: 1. Scedíme celer nebo nastrouháme najemno čerstvý (1/2 čerstvého celeru). 2. Umeleme šunkový salám s cibulí… více o Výborná celerová pomazánka
Smícháme prosátou mouku s cukrem. K tomu přidáme změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Uděláme těsto, které v… více o Náprstkové koláčky
1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě. 2. Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme. 3. Měkké máslo umícháme… více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek… více o Jednoduchá ovesná kaše – zdravě a chutně