
2.6
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a… více o Čokoládové muffiny se šlehačkou
Rozpečeme troubu. V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké. Do formy vysázíme… více o Čokoládové muffiny bez másla
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do první mističky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, kakao a čokoládu nasekanou… více o Čokoládové muffiny podle Nigely Lawson
Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní… více o Tiramisu s čokoládou
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5… více o Tiramisu s vaječným koňakem
Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním… více o Nadýchané vdolečky
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.… více o Marinovaná kuřecí křidélka
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme… více o Tvarohový závin
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum, vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce… více o Výborná bábovka s tvarohem
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci… více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou… více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný… více o Bramborák rodeo II.
Mleté ořechy promícháme s cukrem, kakaem, rumem a máslem na tvárnou hmotu. Rozdělíme ji podle počtu třešní na stejné… více o Rumové nepečené košíčky