3.15
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo… více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Sypké ingredience smícháme v jedné míse. Do druhé dáme mléko, vejce, máslo a čokoládu. Dobře propracujeme a postupně… více o Cookies sušenky
Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a… Celý článek
Mandarinky patří k nejoblíbenějším zimním plodům, ale najít opravdu sladký a šťavnatý kousek,… Celý článek
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme.Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na… více o Kuřecí řízek v kabátku
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne.… více o Likér z kondenzovaného mléka
Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a… více o Tvarohová pomazánka
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do… více o Závin z bramborového těsta
škvarky semeleme, udělat kvásek a s ostatním udělat těsto.Necháme nakynout,rozválíme a 4x přeložíme.Opakujeme asi 3x po… více o Pagáče od Jáji
Do velké mísy prosijeme 250g hladké mouky, přidáme 250g cukru, 250g másla, 250g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1… více o Nejlepší kakaovo-oříškové pracny
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a… více o Balkánské pirohy
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené… více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
V míse zaděláme těsto (je to lepší, než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama) - do mouky uděláme důlek,… více o Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí… více o Pěnové koláčky z listového těsta
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou… více o Tuniakové karbonátky so salsou
Výroba masových koulí: 1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a… více o Vydatná rajská polévka s masovými kuličkami