Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté přidáme mouku a naposledy rozpuštěnou čokoládu a vše řádně zamícháme.
Keramické misky vymažeme máslem a posypeme moukou a naplíme přibližně do půlky. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180°C.
!!! Je opravdu důležité si troubu předehřát až na 180°C a 10 minut dodržet. !!!
Fondány vyklopit z misek max. do 2 minut od vyndání z trouby, podávají se hned.
Osobně doporučuji udělat na zkoušku menší dávku (několikrát se mi předtím nepovedly), např.: 1 vejce, 1 žloutek, 45 g másla, 45 g čokolády, 30 g cukru, 3 g mouky.
K fondánům je dobré podávat zmrzlinu nebo malinovou/jahodovou omáčku.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena