Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalijeme do dortové formy (dávám na dno pečicí papír) a pečeme zhruba 25–30 minut na 160–170 °C (podle trouby).
Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos