
3.5
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky… více o Mňamka – co dům dal
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2–3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Cukr vyšleháme s celými vejci, přidáme rozehřátý prochladlý tuk a postupně mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Právě teď, když je jejich sezona, je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen… Celý článek
Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své… Celý článek
Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si… více o Nakládaný celý hermelín
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a… více o Měsíční krajina
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme . více o Znojemský nálev na okurky
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
**1.** Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed… více o Povidlové buchty
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté… více o Chalupářské brambory
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,… více o Cibulový salát s houbami
Papriku zbavíme stopek a jadřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata na tenká kolečka a oloupanou okurku nastrouháme. … více o Balkánská miska
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto… více o Výborné koblížky z trouby