Country marináda s tymiánem

2.71

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 400
      g olivový olej
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      snítka oregáno
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 200
      g dijonská hořčice
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca 1 minutu. Pak přidejte polovinu dávky oleje a opět mixujte. Občas mixérem zatřepejte, aby se olej s hořčicí dobře spojily. Hustou marinádu naředíte dle vlastní chuti a potřeby zbývajícím množstvím oleje.
  • Marináda musí mít celistvou konzistenci, pak je připravena tak, jak ji připravují profesionálové. Pokud budete marinovat hned, nemusíte marinádu dávat do lednice.
  • Marinování steaku (vepřový, kuřecí, hovězí)
  • Dobře očištěné maso nakrájejte na centimetrové plátky. Nenaklepávejte paličkou, ale dlaní. Maso poklepem roztáhněte do všech stran. Pokud byste do steaku jen tloukli pěstí, plátek se potrhá.
  • Naklepaný steak posolíte a opepříte a z obou stran potřete marinádou. Nechte marinádu působit při pokojové teplotě (pozor na slunce). Takto marinované maso můžete grilovat po 2 až 3 hodinách. Bude příjemně ochucené a neztratí svou vlastní chuť.
  • Steak grilujte po obou stranách asi 5 až 7 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: