3.18
Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji… více o Chilles Con Crema
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s… více o Bruselák s citronovým krémem
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme… více o Brambory s mandlemi a roketou
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a… více o Kuřecí stehna v sezamu
maso se nakrájí na malé kousky,osolí a okoření. Potom se orestuje na oleji.Kukuřice se uvaří.Rajčata a okurka se… více o Tortilky
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout. V… více o Berlínské pivní buchtičky
Jablková pusa na rozloučenou Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –… více o Jablečná pusa na rozloučenou
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli… více o Zeleninové lečo
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na… více o Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta… více o Anýzové žaludy
Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme… více o Krabí salát
Udělejte si kuřecí řízek, nakrájejte salát, sýr/y a rajčata. Potom si nakrájejte ještě řízek. Zálivka: Namixujte… více o Zeleninová pohádka