
3.18
Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji… více o Chilles Con Crema
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s… více o Bruselák s citronovým krémem
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a… více o Vynikající zeleninová polévka
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou… více o Bramborová musaka
Z připravených surovin zhotovíme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme… více o Buchta z jogurtu
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.… více o Exotický kuskus s ovocem
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme… více o Pikantní nakládaný hermelín
Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme… více o Salcburské rohlíčky
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,… více o Žampionová omáčka s cibulí
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl a za stálého míchání přidáme mouku. Pak tuhý sníh z bílků s borůvkami. Na tukem… více o Borůvkové lívance
Těsto rozválíme, vykrojíme z něj vtary a dáme je na plech potřeme rozšlehaným vejcem Posypeme solí, pepřem, kmínem,… více o Pikantní srdíčka
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat odpočinout v lednici, poté vyválet a vykrajovat. Po upečení lepíme… více o Pohádky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s… více o Zeleninový salát Barevňák
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor