3.18
Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji… více o Chilles Con Crema
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s… více o Bruselák s citronovým krémem
Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a… více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku,… více o Venkovská cibulačka
Salko si uvaříme v plechovce 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud… více o Koule ze Salka
Do tvarohu zamícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl.… více o Obalované koblížky
Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy i přes okraje, smícháme parmezán, česnek a bylinky. 1/3 směsi posypeme těsto,… více o Pizza z listového těsta – rychlovka
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový… více o Perník s marmeládou
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy,aby nám vychladla.Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli… více o Pikantní fazolová polévka
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
Celé vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustené maslo, rozpustenú čokoládu a pridáme kakaový prášok. Primiešame… více o Čokoládové sufflé
Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a… více o Cucavé smetanové bonbony