
1.33
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za… více o Bonbóny z vlašských ořechů
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme jej v ledničce nejméně hodinu odležet (čím… více o Smetanové kremrole
Smícháme mouku, máslo, smetanu a 50 g cukru. Těsto dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme a… více o Smetanové kytičky
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka.… více o Crepes suzette – palačinky po francouzsku
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na… více o Drsňácká mísa
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto… více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim… více o Bramborové lívanečky s jablky
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky. více o Česneková pomazánka
Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme,opepříme zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou… více o Kuřecí polévka
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Vodu, Heru, vanilkový cukr, kakao a moučkový cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako… více o Vodouch
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky… více o Koláč - Švédský koláč
1. Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k… více o Červené fazole s rýží
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme… více o Bublanina s lesním ovocem