Datlové sušenky

Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba… více o Datlové sušenky
3.11
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba… více o Datlové sušenky
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby… více o Šusky (opečené škubánky)
Nakrájíme salátovou okurku a papriku na kostičky. Cherry rajčátka rozkrájíme na půlky či čtvrtiny. Předem si můžeme… více o Šopský salát podle Daniely
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou.… více o Koláč z křehkého těsta
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180… více o Buchta volské oko
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme.… více o Nádivka šumavská – starodávná
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky(salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo… více o Drůbeží játra na medu
Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva,… více o Krtkův dort – domácí
Uvaříme vejce na tvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku. Smícháme máslo s tvarohem a solí a přidáme… více o Pažitková jarní pomazánka
Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech, či do formy. Pečeme na 170°C cca 22… více o Jednoduché Míša řezy
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně… více o Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s… více o Domácí gyros
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a… více o Čína v mikrovlnce
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii… více o Tvarohové šátečky ze zakysanky