
3.5
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, aby vznikly hlubší důlky. Jablka v troubě rozpečeme. Ve velmi malém… více o Plněná jablka
Listové těsto vyválíme na placku o velikosti plechu, ve kterém budeme péct. Položíme ji do vymazaného, vysypaného… více o Mňami dezert
Kopr je bylinka, kterou buď milujete, nebo nenávidíte, nic mezi tím. Patříte-li do první… Celý článek
Grilovaná vepřová žebra patří mezi skutečné lahůdky. Jejich chuti se máloco vyrovná. A i když… Celý článek
Letní drinky jsou osvěžující, nicméně ne každý chce nebo si může dopřát ten alkoholický.… Celý článek
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme… více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky s bubákem a vydlabeme. V misce smícháme Lučinu nebo jiný tvarohový sýr s balkánským… více o Zapečená rajčata
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky… více o Šukrut
Uvedené ingredience nasypeme do mísy, zamícháme, část této zamíchané náplně nalijeme do formy, druhou část si necháme a… více o Rychlá chutná bábovka
Do většího hrnce dáme žloutky a vanilkové cukry. Metličkou na mírném ohni šleháme do pěny. Postupně přidáme mléko,… více o Banánové potěšení
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány… více o Grilované medailonky s banány
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a… více o Rizoto z mletého masa
Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky
Připravíme si toastový chléb, který potřeme slaným máslem-ramou. Do lisu na česnek vložíme půlku stroužku, česnek se… více o Rumunský toast
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva… více o Čokoládová bábovka ze zakysanky
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. … více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky