Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30×30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru.
Ze šťávy, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme.
Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým.
Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku