
2.5
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme je na plech. Konce těsta… více o Dobrota z listového těsta II.
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na obdélníčky, dáme na plech. Těsto propícháme na několika místech vidličkou a… více o Dobrota z listového těsta III.
Jednoduchý, levný, ale vynikající pokrm s líbezným názvem si zamilují nejen dospělí, ale i… Celý článek
Nenechte se zmást názvem. Nejedná se o máslo v pravém slova smyslu. Jablečné máslo (anglicky… Celý článek
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Káva je pro někoho ranní rituál, pro jiného koníček na celý život. Možná už jste slyšeli, že… Celý článek
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka.… více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme… více o Tvarohový mřížkový koláč
Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.… více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky, opečeme do křupava, zvlášť smícháme žloutky s… více o Carbonara špagety z pravé Itálie
Fazole se nechat namočené ve vodě několik hodin. ( Nemusí se jenom se pak déle vaří. ) Ve stejné vodě uvaříme, podle… více o Fazolová polévka
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli a necháme… více o Croissanty
Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře… více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
TĚSTO - všechny suroviny smíchat dohromady - na hluboký plech s pečícím papírem natřít rovnoměrně tenkou vrstvu těsta… více o Jednoduchý Medovník
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor