Dobrota z listového těsta II.
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme je na plech. Konce těsta… více o Dobrota z listového těsta II.
3.07
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme je na plech. Konce těsta… více o Dobrota z listového těsta II.
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na obdélníčky, dáme na plech. Těsto propícháme na několika místech vidličkou a… více o Dobrota z listového těsta III.
Jablka je lepší nastrouhat nahrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme… více o Štrúdl z listového těsta
Vánoční cukroví, to nejsou jen perníčky a vanilkové rohlíčky. Ve většině rodin jde nejvíc na… Celý článek
Připravujete každý rok ty samé osvědčené druhy, které dělala i vaše maminka? Vanilkových… Celý článek
Hledáte vánoční dárek, který je originální, zdravý a zároveň působí prémiově? Med se v… Celý článek
Pokud každé Vánoce doufáte, že se vám konečně podaří upéct perníčky, které budou nejen krásně… Celý článek
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po… více o Větrníčky se slanou náplní
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze… více o Závin z listového těsta s česnekem
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout. V… více o Berlínské pivní buchtičky
Vše zamíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech, tvarohem udělat mřížky, do kosočtverců. Do kočtverců dát ovoce-… více o Světlá prošívaná deka s ovocem
Smícháme vše dohromady a dáme na 1 hod. do chladničky. Pak rozehřejeme na pánvi olej a po naběračkách dáváme palačinky… více o Palačinky
Všechno sypké smíchám v míse pak přidám všechno tekuté. Naliju na vymaštěný a vysypaný plech. Peču na horký vzduch 170… více o Výborný perník
1 Do velkého hrnce nalijte dostatek vody pro těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte… více o Spaghetti alla puttanesca
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. 2. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme je. 3.… více o Závin s kysaným zelím
Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžice mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí… více o Zavařovaná domácí paštika
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku… více o Afrika řezy
Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím na pánvi… více o Provensálská rajská jablíčka s vejci