2.5
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku,… více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl. Zředíme mlékem na hustší lívancové… více o Bramborové lívance
Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi… více o Kuřecí řízky s nivou
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme. Nakrájíme zeleninu (rajče, okurka, paprika). Do misky dáme… více o Kuřecí nejen letní salát
Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik… více o Tajemství řeckého boha
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičky pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme… více o Řecké koláčky
- veku rozkrájíme na kostičky - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet - vepřové maso… více o Jarní velikonoční nádivka
Ocet s vodou, pepřem a solí lehce ohřát. Želatinu nechat nabobtnat v troše vody, vlít do lehce zahřátého roztoku z octa… více o Vaječná tlačenka
Smícháme v misce hořčici, kečup a pepř a obalíme v hmotě játra. Na sádle osmahneme cibuli, až je pěkně hnědá,… více o Smažená játra
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme. … více o Osvěžující zeleninový salát
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť… více o Dušený lilek s vajíčkem
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou