
3.41
Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek… více o Domácí housky
1) Uděláme kvásek - mléko, cukr, droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít. 2) Mouku v míse osolíme, promícháme,… více o Domácí rohlíky a housky
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme… více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Když na konci léta dozrají hrušky, je důležité je rychle zpracovat, aby se nezkazily. Pokud je… Celý článek
Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Přestože je původním domovem chilli papriček Střední a Jižní Amerika, dobře se jim daří i v… Celý článek
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
**Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící… více o Kokosky jako z cukrárny
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme… více o Letní úžasnost z tuňáka
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm.… více o Plněné linecké košíčky
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme… více o Tvarohový závin s višněmi
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící… více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
1) Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky. 2) Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka. 3) Potřeme je… více o Kolečka z nivy
- polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat - do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu - poté postupně… více o Banánové řezy
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení.… více o Vepřové maso v alobalu
Rozvařit jablka v 0,5 l vody, přidat vanilkový puding s vanilkovým cukrem. Do formy vyskládat piškoty a směs na to… více o Jablečný dort
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory… více o Kachna plněná brambory
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku