3.5
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto… více o Houstičky z domácí pekárny
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme… více o Čtyřvrstvý koláč
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s… více o Raz dva rizoto jednodušší
Papriky podélně rozřízneme a vnitřek vykrojíme. Prolisovanou brynzu smícháme s měkkým máslem, nakrájenou nebo… více o Paprika plněná brynzou
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na… více o Hospodský vepřový guláš
Proč je u mouky a cukru to „přibližně“? Řiďte se vahou vajec. Šest vajec položit na váhu, zvážit je i se skořápkou a… více o Pravý piškot
Rohlíky nakrájené na kolečka namočíme v mléce. Pekáč vymažeme máslem a poklademe do něj polovinu rohlíku,na ně dáme… více o Žemlovka trochu jinak
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní. Rozinky a mandle je… více o Mazanec do domácí pekárny
Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixerem začneme mixovat. Postupně… více o Domácí majonéza bez vajec
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto. Lískové oříšky rozpůlíme. Těsto rozdělíme na 80 stejných dílků. Do… více o Kokosoví ježci s oříškem
Vše dobře promíchat. Vaflovač vždy dobře potřít. Vyndávat na mřížku. více o Křehké vafle
Těsto si připravíme tak, že nejdříve vyšleháme 4 vejce se 150 g cukru moučka. Potom přidáme 100 ml oleje a 150 ml mléka… více o Děrovaný koláč
Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky