
3.21
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové… více o Bezinková limonáda
Jako první si dáme do skleničky 2 plátky pomeranče. Pomeranč si osladíme pomerančovým sirupem. Zalijeme vodou (nejlépe… více o Americká limonáda
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Kdo by nemiloval palačinky! A tuhle palačinku z trouby zvanou Dutch baby budete milovat ještě… Celý článek
Máte rádi plněné tortilly? Pak byste určitě měli znát trik, který koluje na sociálních sítích.… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl patří mezi speciality nejen české kuchyně. Stejně tak je… Celý článek
Bývalá francouzská herečka Brigitte Bardot, která je dodnes považována za jeden z prvních… Celý článek
Vejce smícháme s cukry, změklou heru nakrájíme na plátky, dobře promícháme. Do mouky přidáme prášek do pečiva a špetku… více o Mřížkový koláč s mákem
Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péci.… více o Krůtí stehna s omáčkou
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme zbyle ingredience. Sníh lehce vmícháme až nakonec. Do vymazané formy dáme půl… více o Kočičí oči
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a… více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne. … více o Pařížské kostky od Lucinky
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a… více o Rýže z peřiny
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte… více o Lívance podle Jamie Olivera
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z… více o Velikonoční perníčky – hned měkké
Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a… více o Tzatziki (od Daniely)
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
1. Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku.… více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v… více o Vídeňská cibulka