
3.21
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové… více o Bezinková limonáda
Jako první si dáme do skleničky 2 plátky pomeranče. Pomeranč si osladíme pomerančovým sirupem. Zalijeme vodou (nejlépe… více o Americká limonáda
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Některé dorty vypadají až příliš dobře na to, abyste měli chuť je sníst. Siân-Amy Pettit známá… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Málokteré ovoce dokáže člověka tak pozitivně naladit jako krásně oranžové meruňky. Zavařte si… Celý článek
Ovocné koláče k létu prostě patří. Nebojte se jich a upečte si některý podle receptu slavných… Celý článek
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím… více o Grilovaný hermelín na topince
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za… více o Pascha
Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může… více o Švestky s jablky
Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách. Smícháme hladkou mouku a… více o Králík ala babča
Nálev povařit tak 5 minut, odstavit a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme… více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Veku si pokrájíme našikmo, aby jsme plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma… více o Chlebíčky s vejcem
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou… více o Kuřecí kousky s bramborákem
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut… více o Med z květů černého bezu
V malé misce smícháme ocet, hořčici a šalotku. Velmi pomalu přiléváme olej a šleháme, až se spojí v emulzi. Osolíme a… více o Vinaigrette
1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým… více o Paštika s pomerančovou kůrou