
3.21
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové… více o Bezinková limonáda
Jako první si dáme do skleničky 2 plátky pomeranče. Pomeranč si osladíme pomerančovým sirupem. Zalijeme vodou (nejlépe… více o Americká limonáda
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Začátek školního roku je za dveřmi a s ním i každodenní kolotoč snídaní a svačin. Jenže co… Celý článek
Když se urodí hodně rajčat, je domácí kečup jedním z nejlepších způsobů, jak se dají zpracovat… Celý článek
- uděláme tmavší jíšku - přidáme kmín - zalejeme vodou - osolíme - do hotové polévky vmícháme vejce více o Kmínová polévka
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových… více o Jájiny kapustové bramboráčky
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a… více o Námořnické kotlety
Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru udělat kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a… více o Slané rohlíčky
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle,… více o Smetanové kremrole
Heru rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme. Rozdělíme na dva díly a… více o Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme dorůžova cibuli. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice… více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou… více o Nekynuté svatební koláčky
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na… více o Pohanka s brynzou
Zeleninu ostrouhat a nakrájet, maso také nakrájet. Dát do hrnce, vařit (ale nesolit). Maso vytáhnout, zbytek… více o Jemná zeleninová polévka
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme… více o Třešňový pohár pro dospělé