
3.08
Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce… více o Listové těsto – rychlé
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Ty nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší. A také rychlé. Stačí dát dohromady pár běžných… Celý článek
Sklizeň švestek je v plném proudu. Ať už máte švestky z trhu, nebo ze zahrádky, je důležité s… Celý článek
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou… více o Tvarohový koláč s rebarborou
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a… více o Jiřinčina skořicová bábovka
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto,… více o Sýrové řezy
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar… více o Kašparova pikantní tlačenka
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. … více o Vepřová žebírka – spareribs
Krupicový cukr, vanilkový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a strouhankou… více o Americká buchta
z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto vyválíme 2 placky naplníme strouhanými jablky se skořicí rozinkami ořechy a… více o Jablečný koláč
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)… více o Palačinky s jahodovým přelivem
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánvi dáme… více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Nejprve osmahneme nakrájenou cibulku, poté přidáme maso a dusíme cca 5minut. Dále podlejeme vodou a přidáme nakrájenou… více o Čína s rýží
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo,… více o Vepřový gulášek
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé