Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary – srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy, mandlemi nebo po upečení polevou bílkovou.
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát