
2.77
1) Uděláme kvásek - mléko, cukr, droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít. 2) Mouku v míse osolíme, promícháme,… více o Domácí rohlíky a housky
Vše nalijeme a nasypeme do formy v uvedeném pořadí a vložíme do pekárny. Program nastavíme na „Těsto“ (pokud se nám zdá… více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného… více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne. A není divu. Právě první jídlo po… Celý článek
Povedla se vám tento rok pořádná rajčatová úroda? Není nic jednoduššího než zpracovat rajčata… Celý článek
Prázdniny skončily a se školou nastal pro mnohé i tradiční shon. A proto si k večeři udělejte… Celý článek
Budapešťská pomazánka z tvarohu a vonící paprikou už řadu let patří k nejoblíbenějším… Celý článek
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme podle velikosti … více o Margot
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem.… více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla… více o Zadělávaná slepice
Celá vejce utřeme z cukrem, majolkou a mlékem, přidáme mouku z kypřícím práškem, nalijeme na vymazaný plech, potřeme… více o Majolkový koláček
1/3 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s… více o Piškotové kornoutky
Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku,… více o Nádivka ze zelí
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej… více o Cibulová polévka
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina… více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a… více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Smícháme celá vejce a cukr v misce. Mezitím rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni dohladka a necháme trochu… více o Brownies cupcake
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy
Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené… více o Velikonoční sekanina