2.14
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí… více o Celožitný tmavý chléb
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce… více o Jablkový salát s ořechy
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a… více o Tvarohový koláč s ořechy
Princezna Diana si pečlivě hlídala jídelníček a vyhýbala se většině tuků, aby si udržela… Celý článek
Že ženy slaví v březnu MDŽ, ví každý. Na muže se ale tak trochu zapomíná, přitom i oni mají… Celý článek
Můžete si ho dát syrový jako lahodnou svačinku, případně ho přidat do salátů nebo smoothie, dá… Celý článek
Avokádo je exotické ovoce, které je u nás čím dál víc populární. Není se čemu divit, je velmi… Celý článek
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme… více o Domácí chléb
4 vejce utřeme s hrnkem cukru. Přidáme dva hrnky mouky, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme… více o Americká buchta
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením,… více o Kuřecí plátek v alobalu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso… více o Španělské ptáčky trochu jinak
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu… více o Karbanátky z uzené makrely
Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po… více o Perník z domácí pekárny
Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na… více o Kuřecí stehna v alobalu
1.) Papriky opláchneme , zbavíme stopek , a jadérek . 2.) Mleté maso dáme do misky , přidáme nakrájenou cibulku ,… více o Plněné papriky s rajským přelivem
Rybu osolte, opeprete a polozte ji do pekáce. Pokapejte ji citronovou stávou a pekác zakryjte alufolií. Dejte jej do… více o Citronová treska
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a… více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupané a na stejně velké kousky nakrájené brambory (nebo zbytky od oběda)… více o Rybí koláč