
2.14
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí… více o Celožitný tmavý chléb
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce… více o Jablkový salát s ořechy
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a… více o Tvarohový koláč s ořechy
Houby jsou v Česku doslova fenomén. Každoročně se na ně těšíme, vyrážíme s košíky do lesa a… Celý článek
Cinnamon Rolls nebo skořiové šneky. Říkejte jim, jak chcete. Recept na ně objevíte v… Celý článek
Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Menší formu, vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu… více o Bílo-tmavá čokoláda
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme… více o Česneková pomazánka z Nivy
Ze staršího rohlíku si seřízneme špičku(prdelku :-) ) a střed vydlabeme nebo stlačíme střídku rukojetí vařečky.Do… více o Párek v rohlíku z mikrovlnky
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilejeme zeleninový vývar, přidáme tavený… více o Česnekovo-sýrová krémová polévka
Do pekárny se postupně dají všechny ingredience (přesně v napsaném pořadí!). Čím čerstvější je mouka, tím lépe. více o Chleba – J&H
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše.… více o Výborná kari omáčka
Maso, solamyl,vejce a ostatní suroviny pořádně promícháme dohromady: cibule na kolečku a pokládat na směs a už nemíchat… více o Čínská specialita
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev,… více o Italská omáčka
Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám… více o Mrkvová polévka – rychlá
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným… více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší… více o Ražniči na plechu