V tlakovém hrnci vaříme 45 minut salko. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vymícháme do hladké polevy. Do otvoru plastové formy (od bonboniéry) nalijeme trochu čokolády, lžičkou nandáme trochu karamelu ze salka, obalíme oříšek (ještě lepší budou opražené) a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku