2.88
Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu… více o Vaječný likér
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce! Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra… více o Vaječný likér snadno a rychle
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme… více o Domácí vaječný koňak
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme… více o Jablkový koláč z kynutého těsta
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě… více o Španělský koláč se špenátem
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby… více o Tvarohová pochoutka
Z bílků ušleháme sníh. Ostatní přísady smícháme dohromady a do toho opatrně zapracujem sníh. Dortovou formu vyložíme… více o Tvarohový dort bez těsta
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme… více o Lilek s tofu a rajčaty
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru a… více o Zázvorové brambory
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu… více o Špenátová krémová polévka
Smíchat ingredience (Heru napřed rozpustit), jablka až na konec, péci cca 40 min, může se polít čokoládovou polevou více o Hrnková buchta s jablky
Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků.… více o Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní