Dvě koupené jahodové rolády nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžeme upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložíme dvě stejně velké misky.
Na dno nasypeme nakrájené kousky kompotovaných broskví.
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové směsi. Dvě celé jahody necháme stranou. Ve druhé misce připravíme želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmícháme tvarohovou směs do ztužovače. Nalijeme do misek. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
Vyklopíme obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravíme si šlehačku smíchanou s cukrem a ztužovačem. Šlehačku je potřeba vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystáme i pařížskou šlehačku.
Jednu polokouli potřeme pařížankou, druhou nazdobíme bílou šlehačkou. Nakonec na vrcholky kopečků umístíme celou jahodu.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou