2.6
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechny ostatní ingredience i rozinky namočené v rumu,… více o Vánoční tvarohová štola
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C),… více o Vynikající vánoční štola
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi… více o Štóla marcipánová ovocná
Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Žloutky, vodu, cukr a kůru šleháme, dokud masa nezbělá. Přidáme mouku s práškem, rum a sníh z bílků. Pečeme vafle a… více o Biskvitové vafle
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou… více o Skvělý masový závin k vínu
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle.Tatranky a sojové suky rozmixujeme nebo umeleme.Všechny suroviny pak smícháme a… více o Tatrankové rohlíčky
Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a… více o Smažené zelí
Tuk rozehřejeme, vsypeme cukr a ořechy, vše dobře promícháme a přidáme rum. Pokud je náplň hodně řídká,dáme ztuhnout… více o Ořechová náplň do cukroví
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto… více o Octové těsto místo listového
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do… více o Kapustová polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr… více o Frankfurtská polévka – smetanová
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí, dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí Zalejeme kečupem a pivem, přidáme… více o Buřty s cibulí na pivě
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak… více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD