2.33
Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a… více o Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme… více o Bratislavské plecko pro Aničku
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme… více o Debrecínská vepřová plec
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Spojíme v těsto, vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme malá kolečka. Po upečení slepujeme Nugetou (Nutelou),… více o Brabantské dortíčky
Máslo utřeme s cukrem citronovou kůrou a žloutky do pěny. Přidáme nutelu a třeme dál, potom vmícháme mouku s práškem… více o Bábovka Nutelka
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli… více o Jednoduchý jahodový moučník
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout alespoň 24 hodin. Před vaválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.… více o Perník od Táni
Pokrájíme si na drobno ořechy a čokoládu. Heru utřeme s cukrem, oddělíme žloutky od bílků a do Hery s cukrem přidáme… více o Kokosová bábovka s ořechy a čokoládou
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky… více o Krůtí medailonky na rajčatech
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a… více o Piškot s meruňkami a želatinou
Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhnětem na dno… více o Lemon Cheesecake Ementál
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něho postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho… více o Falešný Sachr dortík
Cibule dotmava, osolené, opepřené maso poprášit moukou a opéct na cibuli. Dusit doměkka, přidat masox nebo podravku.… více o Letenské tajemství
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou