3.67
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse… více o Pestrý masový kastrůlek
Každý plátek masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naplníme plátkem šunky a sýru. Přehneme a okraje… více o Drůbeží kapsička
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k… více o Krakonošovy drny s kapustou
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků. Rozvaříme,… více o Lechotická švestková omáčka
Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
Smíchejte mouku, máslo, pivo a přidejte trošku koření, vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a nechte 10 minut uležet.… více o Řecká kapsa
Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. 1… více o Jogurťáky
Cibuli očistíme a nakrájíme a na másle zpěníme. Žampiony očištěné nakrájíme na vetší kostky a vložíme do hrnce k… více o Žampionový krém se smetanou
Máslo utřít s cukry a žloutky do pěny. Z bílků vyšlehat tuhý sníh. Do pěny z másla, cukrů a žloutků přidat jogurtový… více o Bábovka s mandarinkami – vetší forma
Švestka vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat. Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech… více o Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami
Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich… více o Plněné rohlíky jako jednohubky
1. Dáme vařit penne. 2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky. 3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule… více o Penne se smetanovou omáčkou
Zamíchat cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechat 10 minut. Přidat mouku, sůl a olej, promíchat, nechat opět 10 minut… více o Mini pizzy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen
Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme… více o Čínské čtverečky