Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou)…
více o Rychlé tvarohové koblížky
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella