Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem