Cukr s vejci a máslem vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Na plech, kde máme pečicí papír, vylijeme polovinu těsta a poklademe půlkami meruněk.
Do zbylého těsta přidáme 5 lžic cukru moučky a 3 lžíce kakaa, zředíme troškou mléka, dobře promícháme a přelijeme meruňky. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky