Dušené vepřové na provensálském koření

2.53

hodnoceno: 15
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 300
      g cuketa nahrubo nastrouhaná
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks rajčata 4–5 větší
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 200
      g žampiony
    • 750
      g vepřová plec
    • 4
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme do měkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme.
  • Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: