2.95
Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto… více o Dvoubarevný jablečný koláč
TĚSTO Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto… více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na… více o Sladkokyselé kuře
Žloutky třeme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň 3x, aby byla dobře provzdušněná.… více o Bábovka jak od paňmámy
Jablka nahrubo nastrouháme, oříšky jemně umeleme a smícháme všechny ingredience. Smažíme jako klasické bramboráky,… více o Jablečné placičky
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -… více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme… více o Rozpečená plátková veka
Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené maso a dusíme doměkka. Okořeníme podravkou,… více o Kuřecí nudličky v sýrové omáčce s trochou exotiky
Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou.Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme. Cibuli… více o Drůběží játra a srdce
Na válu smícháme mouku, cukr, kakao, koření a ořechy a pak přidáme heru a několik lžic vody a vypracujeme tuhé těsto.… více o Celozrnné pracny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout. Zeleninu… více o Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme. 2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme. … více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme… více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
-rohliky nakrajime na kolecka -pridame ostatne ingredience -pridame pomlete jatra s cesnekem pomletim nebo … více o plnka do kurete nebo srnciho hrbetu