Dvoudenní perníčky

3.75

hodnoceno: 12
Příprava: 2 minut
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 400
      g hladká mouka
    • 290
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 50
      g med

Postup přípravy receptu

  • Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citrónovou kůru. Zpracujte na hladké tužší těsto, které nechte nejlépe dva dny odležet. Pak ho znovu intenzivně propracujte a rozválejte na plát silný 3 mm.
  • Formičkami vykrajujte tvary a rozložte je na plechy vymazané tukem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení potřete bílkem a nechte na kovové mřížce vychladnout.
  • Z bílků, cukru a šťávy utřete hladkou lesklou polevu. Naplňte ji do malého kornoutku a perníčky ozdobte.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: