
3
Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je… více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením a na domácí oslavě ho spotřebujete litry. Je… Celý článek
Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na… více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme.Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na… více o Kuřecí řízek v kabátku
Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká,… více o Paprikové čatní
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba)… více o Sýrová žemlovka
Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata,… více o Avokádové guacamole
Celá vajíčka vymícháme (nejlépe ručním šlehačem) s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a promícháme.… více o Muffinky
Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo (šajba 10-12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe 2x.… více o Domácí klobásy
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o Dort Jahoďák
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme… více o Bleskový švestkový koláč
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso… více o Jednoduchý segedín
Telecí ragú 1. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek 2. Restujeme do hnědé barvy. 3. V… více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
MASOVÁ SMĚS Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v… více o Bramboráčky s masovou směsí