Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a polévkovou lžíci kari koření. Smažíme 2–3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
Nakonec hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Při podávání na talíři každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájenými bylinkami.
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem